lēcu/olīvu/tomātu pastēte
Jau labu laiku atliku ļoti vilinošo lēcu-olīvu burgeru gatavošanu no Post Punk Kitchen lapas, par kuras esamību man jo laipni atgādināja Gunta (un liels paldies viņai par to).
Vakar gribēju palutināt Smārtu ar brīvdienu burgeriem, bet kaut kā viss izvērtās tā, ka pagatavoju pavisam citādus burgerus un vēl pastēti piedevām. Sākšu ar pastēti.
Uzreiz jāsaka, ka sastāvdaļas precīzi nemērīju, kaut kad mēģināšu uztaisīt atkārtošanas scenāriju un tad arī visu precizēšu. Tad nu šis vairāk iedvesmai.
1 bundžiņa konservētu lēcu
2-3 ķiploka daiviņas
10 melnās olīvas
5 (vai vairāk) kaltētie tomāti eļļā
olīveļļa vai eļļa no tomātu burciņas
1-2 tējk. sinepju
1 ēd.k. veg. majonēzes/veg. krējuma
3-5 ēd. k. ūdens vai sojas piena
sāls, (svaigi malti) melnie pipari, oregano pēc garšas
Izmantojot sev pieejamās smalcināšanas/blendēšanas metodes no visām sastāvdaļām iegūst daudzmaz viendabīgu masu.
Pieliek vēl šo un to, ja kārojas.
Ēd.
Zemstrīpas piezīmes:
Kā jau teicu – sastāvadaļu attiecības atceros aptuveni un, kā jau parasti, vēlams improvizēt pēc savas gaumes un patikšanas.
Ja lēcas slikti blendējas, nāksies pieliet vairāk šķidruma, bet tas nekas.
Iesaku izmantot eļļu no kaltēto tomātu burciņas un ar to tad var neskopoties, ja vien nav bail no tauka.
Tomātus un olīvas pirms blendēšanas vēlams sagriezt, citādi vēlāk var iznākt nomocīšanās.
Var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas.
Ļoti labi noderēs uzkodu galdam – mēs parasti pagatavojam vairākas pastētes/mērces/dipus, sacepam maizīti, sagriežam dārzeņus un gatavs. :)
ir kkāda cita Gunta vēl?
piedod, bet jā. viss cauri?
šis ir kaut kas jaaaaaaa, jūtu – būs ‘projekts’ nogalē :)
o, tas labi, tas labi. ziņo, par panākumiem.
ū, ja kas, mēs uzgājām iiideālu picas topinga recepti. kkad drīzumā likšu iekšā. no vegalicious.